Меню
Количка

Алдесепт концентрат 1л. - Дезинфектант

Алдесепт концентрат 1л. - Дезинфектант image
Алдесепт концентрат 1л. - Дезинфектант
  • Stock: In Stock
  • Model: Алдесепт концентрат 1л.
14.80лв
без ДДС: 12.33лв

АЛДЕСЕПТ

концентрат, комбинация от алдехиди и четвъртични амониеви соли за почистване и високостепенна дезинфекция на повърхности

Приложение
Алдесепт е предназначен за:

- Високостепенна дезинфекция и почистване на водоустойчиви повърхности и санитарни възли в здравни и лечебни заведения, обекти с обществено предназначение и промишлеността.
- Дезинфекция на лабораторна стъклария и обурудване.
- Дезинфекция на бели и цветни текстилни тъкани (работно облекло, болнично бельо). 

Свойства 
Алдесепт представлява балансирана синергична комбинация от алдехиди и четвъртични амониеви соли, която проявява висока микробиална ефективност в ниски концентрации. Препаратът не съдържа формалдехид и активните му съставки са биоразградими. Подходящ е както за термоустойчиви, така и за термолабилни материали.
Алдесепт не се инактивира от органична материя. Съдържа инхибитори на корозия, не уврежда и е съвместим с различни материали. Притежава нисък алергичен потенциал. Работните разтвори на препарата са приятно ароматизирани и са годни за употреба до 14 дни след приготвянето им.
Външен вид:
безцветна до бледожълта ароматизирана течнос
т рН (концентрат) 4,5 – 5,5
Плътност (20°C) 1.040 g/cm3

Състав на препарата 
Всеки 100 g Алдесепт съдържат:
Активни вещества:
2.0 g Бензалкониев хлорид (CAS 68424-85-1)
7.5 g Глутаров алдехид (CAS 111-30-8)
15.0 g Етилен диокси диметанол (CAS 3586-55-8)
Спомагателни вещества:
Пропан-2-ол, инхибитори на корозия, нейоногенни ПАВ, хелатообразуващ агент, парфюмна композиция.

Спектър на действие
Алдесепт проявява бактерицидно, микобактерицидно (вкл.туберкулоцидно), фунгицидно, вирусоцидно (HBV/HCV/HIV) и спороцидно действие. 

Начин на приложение 
Алдесепт се доставя като концентрат и трябва да се прилага в съответствие с препоръчаните концентрации и време на експозиция (виж таблицата за дозиране). За приготвяне на работните разтвори използвайте приложената мерителна чашка и водопроводна вода. Няма специални изисквания за твърдостта на водата. Могат да се използват и приспособления за машинно разреждане. Дезинфекцията се извършва чрез обтриване или потапяне на третирените предмети.


Трайност на 1.0% работен незамърсен разтвор на Алдесепт, определена чрез относителната редукция на съдържанието на активните съставки. Норма - макс.редукция 3.5%.

Заключение 
Незамърсените работни разтвори на Алдесепт при съхранение в покрити съдове могат да се използват не по-малко от 14 дни след приготвянето им. 

Съвместимост с други материали
Алдесепт е съвместим с: - Стъкло и керамика - Метали: алуминий, неръждаема стомана, мед, месинг, анодизиран алуминий. - Синтетични материали: поливинилхлорид, полипропилен, силикон, полиетилен, гума, латекс

Условия за съхранение
В добре затворена оригинална опаковка на места, защитени от пряка слънчева светлина, далече от нагревателни прибори и открит огън, при температури от 0 до 40º С.

Предпазни мерки
При контакт с очите те веднага да се изплакнат обилно с вода и да се потърси медицинска помощ. При контакт с кожата тя веднага да се измие обилно с вода и сапун. При поглъщане да не се предизвиква повръщане, незабавно да се потърси медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета. 

Третиране на отпадъчни количества и опаковки 
Да не се допуска изпускане на концентрата в околната среда - вижте специалните инструкции / информационния лист за безопасност. 

Опаковка: Туби от 3, 5 и 10 l и флакони от 1000 ml
Срок на годност: 3 години 

Напишете мнение

Моля въведете поне 25 символа
Лош Добър